Actie schone Waal

Doe mee, ruim op!

Geplaatst door op

Actie Schone Waal heeft de gemeente Nijmegen gecomplimenteerd met de aanpak van het zwerfafval op de Waalstranden van de Stadswaard.

...

Geplaatst door op

Nadat de Dar al 200 kilo zwerfafval van de stranden had geschept, deden wij er nog een schepje boven op door de strandjes na de tijdelijke pontonbrug op te ruimen. Veel plastic ballonnen (lachgas??) en gebroken glas (is het écht leuk om dat stuk te slaan??). Bij elkaar zo'n 7 volle zakken toch zeker 35 kilo afval extra verwijderd.

...

Geplaatst door op

Een alternatieve locatie deze keer: de Waalstrandjes aan de overkant, op het eiland Veur Lent. Mooi daar! Zeker met de opbouw van het sfeervolle Festival op het Eiland in je rug, is het helemaal geen straf om op te ruimen.

...

Geplaatst door op

Het zesde team van de Lions Club Nijmegen is inmiddels aan de slag gegaan. De Lions beloofden tien teams deze zomer in hun strijd tegen de plastic soup en zitten dus voortreffelijk op schema. Meer over hun actiejaar

...

Geplaatst door op
Weer hoog water. Net te hoog om de Ooijpoort met droge voeten te kunnen bereiken. Uitwijken dus. Deze keer met een soort Lions Club survival team. Niets was hen te gek, met gewone schoenen door het water, over hekken klimmen en bungelen aan elkaars armen, zodat ook die laatste flesjes uit het water gevist konden worden.
 

Geplaatst door op

De Lions Club heeft vrijdag 10 juni met de hockeydames 1 van Union en Rotary Nijmegen-Stad en Land de Waalstranden opgeruimd aan de centrumkant van Nijmegen. Ze deden een bijzondere vondst.

...

Geplaatst door op

"We ontmoeten elkaar bij de Ooijpoort", is makkelijker gezegd dan gedaan deze keer: hoog water! De parkeerplaats onder de Waalbrug en de voeten van de brug staan helemaal onder water. Gaan we op blote voeten door het water naar de waalstrandjes of omlopen? We wachten nog op iemand en het kost wel veel tijd. Aan de slag vóór de Ooijpoort dan maar.

...

Geplaatst door op

Een tweede team van de Lions Club heeft dit weekend de Waalstranden opgeruimd aan de centrumkant van Nijmegen. De Lions Club is bezig met een actie tegen de plastic soup: de grote hoeveelheid plastic die samenklontert in de oceanen.

...

Geplaatst door op

De Lions Club heeft vrijdag de 13e de 'Gouden Soeplepel' aangenomen, een goud gespoten soeplepel. Het is het symbool van hun actie tegen de plastic soup: het zwerfafval dat via rivieren als de Waal de zee en oceanen instroomt en samenklontert tot enorme oppervlaktes. 

...

Geplaatst door op

Het was flink aanpoten voor de drie vrijwilligers die kwamen opdagen voor Actie Schone Waal numero 72: 6 volle zakken met zwerfafval. Het mooie weer begint zijn vruchten af te werpen, zou je kunnen zeggen. 

...

Geplaatst door op

ASW #71: vier vrijwilligers trotseerden vrijdag het slechte weer, twee keerden bij het uitbreken van het onweer begrijpelijker-wijs naar huis. Na een half uurtje schuilen en een gezellige babbel onder de Waalbrug dan toch aan de slag gegaan: het viel mee!

Ondanks het mooie weer van de afgelopen dagen haalden we niet meer dan twee kleine zakken op. Volgende Acties: de eerste en derde vrijdagavond van mei! 19.30u, Ooijpoort. Fijn weekend allemaal....!

...

Geplaatst door op

Opruimseizoen 2016 gestart met zo'n 15 mensen en een gezellige borrel en kampvuur na afloop. Gaan we vaker doen! 

Geplaatst door op

We gaan weer beginnen met het schoonhouden van een van de mooiste stukjes Nijmegen: de Waalstranden van natuurgebied de Stadswaard. Het wordt de 70e keer dat we aan de slag gaan!

...

Geplaatst door op

Zaterdag 14 november hebben vijf leden van Lions Club Midden Betuwe een uur lang de Waalstranden opgeruimd: ze hadden "De gouden knijper" aangenomen van de Lions Club Nijmegen.

...

Geplaatst door op

In het kader van Actie Schone Waal ontving de faculteit Managementwetenschappen de Gouden Knijper, het symbool voor de opruimactie op de Waalstranden voor teams van bedrijven en organisaties.

...

Geplaatst door op

'Keep it Clean day 2015' was het vandaag, hoe mooi past onze opruimactie. Met z'n vijven gingen we op pad. Er lag niet zoveel afval, het was te merken dat het niet zo'n heel geweldig weer was de afgelopen dagen. We liepen door tot het te donker werd om nog iets te kunnen vinden. 5 zakken afval, een rol prikkeldraad en een gele emmer, dat was de buit. Mooie bloemen zagen we onderweg, alsof we een dankjewel kregen. Bedankt Tim, Nynke, Lia & Brenda!

Geplaatst door op

Eerste studententeam heeft de handen uit de mouwen gestoken en was verbaasd over de hoeveel zwerfafval die er lag, team Radboud Introductie: goed gedaan!

Geplaatst door op

Intro studenten doen mee aan zwerfafval bingo en ruimen waalstranden op

...

Geplaatst door op

Met zes mensen opgeruimd op een heerlijke zomerdag, na afloop kregen we spontaan een traktatie van cultureel terras de Kaaij. De troep viel mee, maar bij elkaar opgeteld toch weer drie flinke zakken vol. De stranden liggen er prachtig bij: laag water, je kunt flink wat meters maken met de prikstok...!
Foto: Karin, Truus, Tim, Ilke, Debby en Damiaan

Geplaatst door op

De Schone Waal studenten Challenge heeft een tweede team: de Introductiecommissie van de faculteit Managementwetenschappen. Bjorn Teeuwen nam namens de commissie de #goudenknijper aan van Rob Vaessen van de Radboud Introductie.

...