Actie schone Waal

Doe mee, ruim op!

Vrolijk opruim nieuws bij Actie Schone Waal 7

Geplaatst door op

Op 15 juni gingen we aan de slag voor de 7e Actie Schone Waal van dit jaar. Een uurtje zwerfafval prikken op één van de mooiste plekjes van Nijmegen: de Waalstranden. Krista, Karin en Damiaan hadden zich aangemeld via de online opruimkalender. Ondanks het mooie weer van de afgelopen dagen was het op wat BBQ plaatsen na en in vergelijking met andere keren bijna brandschoon. Geweldig om te zien.

Het vrolijke nieuws is deze: aan het begin van de stranden had iemand een vuilniszak neergelegd waar mensen al wat blikjes in hadden gedaan. Op 14 juni lagen die zakken er ook op meerdere strategische plekken langs de stranden. Steeds een stuk of drie zakken, twee vol, een half leeg. We hadden verwacht dat de zakken er een dag later bij onze opruimactie nog zouden liggen, maar niet dus. Iemand heeft die zakken ook weer opgeruimd. De Dar was het niet, dat hebben we gechecked. Dus mensen zijn verantwoordelijkheid aan het nemen en dat is super fijn. 

Bevestiging n.a.v. een post op facebook: dezelfde zakken truc werd ook toegepast op zaterdag 13 juni door Bart Kouwenberg en ook op het Waalstrand bij Lent leggen mensen zakken neer en de zooi is daar enorm afgenomen. Ook tijdens onze prikactie van 15 juni kregen we weer vele complimenten en een mevrouw zei 'vroeger versleten ze me voor gek als ik dit deed, maar nu doen zoveel mensen het...' Het kan dus! Volhouden! Laten zien dat we niet gek zijn, maar van de stranden houden! Doe mee, ruim op! 

Actie Schone Waal Nijmegen