Actie schone Waal

Doe mee, ruim op!

studenten en Lions Club helpen bij nieuwe campagne

Geplaatst door op

Net als bij de BOB spreek af: we ruimen op!

De Introductie van de Radboud Universiteit en Lions Club Nijmegen gaan ons helpen bij een nieuwe campagne om de Waalstranden schoon te houden voor mens en dier. 

Achtergrond

Pelgrimsroute Walk of Wisdom heeft een jaar geleden Actie Schone Waal opgezet om de grote hoeveelheid zwerfafval op de Waalstranden aan te pakken. Met een online opruimkalender worden individuen en organisaties uitgenodigd een uurtje te helpen opruimen (http://actieschonewaal.nl).

Het opruimen gaat goed, maar de bewustwording onder met name jongeren kan beter. De jongeren gaan met mooi weer massaal naar de stranden om te relaxen en feest te vieren. Ze laten vaak hun afval achter, waaronder (gebroken) glas. Bijnaam van de stranden is inmiddels ‘Costa del Waal’, tot leedwezen van natuurliefhebbers. Het gebied is namelijk ook een uniek stuk natuur - de Stadswaard - waar kuddes wilde Konikspaarden en runderen vrij rondlopen. Zij verwonden zich aan het afval.

Campagne

Met hulp van studenten en Lions Club Nijmegen begint Walk of Wisdom nu een campagne om de jongeren bewust te maken van het afval. Slogan: net als bij de BOB spreek af: we ruimen op! De slogan komt op visitekaartjes met een foto van Aminta Phersephone. De Lions Club Nijmegen wordt de eerste organisatie die de kaartjes uitdeelt aan strandgasten op dinsdag 11 augustus vanaf 19.00u.

Ook studenten van de Radboud Universiteit gaan helpen. Op dinsdag 11 augustus start om 16.00u de Schone Waal studenten Challenge. Rob Vaessen, Projectleider Radboud Universiteit Introductie, ontvangt namens de Introductie de #goudenknijper van voorzitter Damiaan Messing van de Walk of Wisdom. De #goudenknijper staat symbool voor de uitdaging om met minstens vijf mensen 1,5 uur de Waalstranden op te ruimen en een opvolger te vinden die de uitdaging overneemt.

Rob Vaessen neemt als eerste studentenvertegenwoordiging de Schone Waal studenten Challenge aan en gaat ervoor zorgen dat de #goudenknijper de campus rond gaat. De studenten Challenge loopt tot en met oktober en onder alle deelnemende studententeams wordt een fustje speciaalbier verloot van een nog nader bekend te maken merk. 

Meer over de Lions Club Nijmegen actie