Actie schone Waal

Doe mee, ruim op!

Staaldraden verwijderd en drie prullenbakken worden geplaatst

Geplaatst door op

'Hot' Actie Schone Waal afvalnieuws: de gemeente gaat in overleg met Staatsbosbeheer (SBB) en de DAR drie prullenbakken plaatsen op de drie drukste delen van de Waalstrandjes net over de brug bij de Ooypoort. Bovendien gaat Rijkswaterstaat na aandringen van Willem Kienhuis de gevaarlijke staaldraden weghalen. 

Het beleid van eigenaar SBB was altijd: geen prullenbakken want het is natuurgebied. Door de enorme recreatiedruk - het lijkt op mooie dagen gewoon Scheveningen of zoals de Gelderlander schrijft 'Costa del Waal - lijkt dat moeilijk vol te houden op sommige delen van het gebied. Daarom is SBB nu bereid het experiment van prullenbakken aan te kijken. Komt hierdoor méér troep of wordt het minder - dat is de kwestie. En: hoe gaan de dieren ermee om? Onder vrijwilligers van Actie Schone Waal zijn de meningen in ieder geval verdeeld: gaat er een natuurgebied verloren of is dit de enige oplossing voor mens en dier?

De drie prullenbakken worden mogelijk volgende week al geplaatst. De staaldraden worden waarschijnlijk al 17 juli weggehaald, complimenten voor tai chi leraar Willem Kienhuis!

Foto: in de grond verankerde gerafelde staaldraden op de Waalstranden.