Actie schone Waal

Doe mee, ruim op!

Zaterdag 22 november begint de `Schone Waal Challenge`

Geplaatst door op

Pelgrimsroute de Walk of Wisdom lanceert zaterdag 22 november de Schone Waal Challenge. Bedrijven, verenigingen of organisaties worden uitgedaagd om binnen een maand met vijf mensen de Nijmeegse Waalstranden op te opruimen en een opvolger te vinden die de `Challenge` overneemt.

De eerste die de Schone Waal Challenge aanneemt, is burgemeester Hubert Bruls namens B&W Nijmegen. Hij neemt 22 november om 10.30u een goud gespoten afvalknijper aan uit handen van Damiaan Messing, voorzitter van de Walk of Wisdom. De gouden knijper is het symbool voor de Schone Waal Challenge en zal van organisatie op organisatie worden overgedragen.

Burgemeester Bruls ruimt vervolgens met o.a. wethouder Renske Helmer zwerfafval op langs de Waalstranden van de Stadswaard, een bijzonder natuurgebied aan het centrum van Nijmegen. De burgemeester heeft al iemand gevonden die de Schone Waal Challenge overneemt: Yassien Achouitar van moskee Heseveld. 

Het wordt de 30e keer dat vrijwilligers voor actie schone Waal zwerfafval opruimen langs de Waalstranden. Tot nu werden 96 grote zakken met vuil uit de natuur gehaald door in totaal zo'n 140 mensen. Bedrijven, verenigingen en organisaties die mee willen doen met de Schone Waal Challenge kunnen een mail sturen naar actieschonewaal@gmail.com.