Actie schone Waal

Doe mee, ruim op!

Moskee Heseveld geeft 20 december rondleiding na Tweede Schone Waal Challenge

Geplaatst door op

Moskee Heseveld ruimt Waalstranden op en geeft rondleiding

Leden van moskee Heseveld ruimen zaterdag 20 december zwerfafval op langs de Waalstranden in het kader van de Schone Waal Challenge.  Aansluitend is er om 17.00u een rondleiding door de moskee voor nieuwsgierige Nijmegenaren die wel eens een kijkje willen nemen binnen de muren van een islamitisch gebedshuis. 

Bij de Schone Waal Challenge neemt een organisatie, bedrijf of vereniging de uitdaging aan met minstens vijf mensen de Waalstranden op te ruimen en een opvolger te vinden die de uitdaging overneemt. Symbool van de Challenge is een goud gespoten afvalknijper die als eerste is aangenomen door burgemeester Hubert Bruls. Initiatiefnemer is pelgrimsroute de Walk of Wisdom, die in de zomer van 2015 wordt geopend en o.a. langs de Waalstranden gaat. 

Het is de tweede editie van de Schone Waal Challenge. Vertegenwoordigers van de moskee kregen de goud gespoten afvalknijper uit handen van de burgemeester op 22 november. Het team van de moskee verzamelt op zaterdag 20 december om 11.30u bij hotel Courage aan de Waalkade. De DAR stelt opruimmaterialen ter beschikking. 

Moskee Heseveld wil graag laten zien dat de islam een inspiratiebron voor vrede en liefde is. De moskee benadrukt dat de islam niet de extreme jihadistische ideologie is, die door sommigen wordt gepropageerd. Door negatieve berichtgevingen de laatste jaren, kan zij zich voorstellen dat behoefte is aan duidelijkheid. Voor iedereen die nieuwsgierig is hoe het er in een moskee aan toegaat en vragen heeft over de islam, organiseren leden van de moskee daarom een rondleiding op zaterdag 20 december om 17.00 uur. Belangstellenden kunnen zich rond die tijd melden op Klimopstraat 15. De rondleiding duurt een half uur; daarna wordt nog een uur uitgetrokken voor informatie over de islam en het beantwoorden van vragen.

Ook een keer de gouden afvalknijper aannemen? Meld je team aan bij actieschonewaal@gmail.com

Link moskee Heseveld: https://www.facebook.com/moskeeheseveld