Actie schone Waal

Doe mee, ruim op!

het Wijze Weeskitten haalt 7 zakken zwerfafval uit natuurgebied

Geplaatst door op

Bij de derde Schone Waal Challenge heeft stichting het Wijze Weeskitten zeven grote zakken met zwerfafval van de Waalstranden van de Stadswaard gehaald. De stichting zet zich normaliter in voor zwerfkatten in nood en voert nu actie om een eigen opvanglocatie te vinden in Nijmegen centrum of Oost. 

Het is de derde keer dat een team van een organisatie de goud gespoten afvalknijper van de Schone Waal Challenge aannam. Bij deze Challenge gaat het dus niet om de inzameling van geld, maar om zwerfafval. Teams die de uitdaging aangaan, ruimen gedurende 1,5 uur met tenminste vijf mensen de Waalstranden op en zoeken een opvolger die de uitdaging overneemt. 

B&W Nijmegen waren het eerste team dat de schone Waal Challenge aannam. Het volgende team wordt samen gesteld door Einder Communicatie.

Heb je een tip voor een leegstaande schuur of tijdelijke ruimte in Nijmegen als opvanglocatie voor zwerfkatten? Mail actieschonewaal@gmail.com. Meedoen met de actie mag natuurlijk ook, lekker een frisse neus halen en iets nuttigs doen bovendien.