Actie schone Waal

Doe mee, ruim op!

Team Burgemeester en Wethouder Nijmegen

Geplaatst door op

De Schone Waal Challenge is begonnen en als eerste aangenomen door burgemeester Bruls en wethouder Renske Helmer. Uitdager was Damiaan als voorzitter van pelgrimsroute de Walk of Wisdom.  

Bij de Schone Waal Challenge neemt een bedrijf, organisatie of vereniging de uitdaging aan om een keer met tenminste vijf mensen de Waalstranden vrij te maken van zwerfafval en een opvolger te vinden die de uitdaging overneemt. Symbool van de actie is een goud gespoten afvalknijper die nu door heel Nijmegen gaat. 

De burgemeester en wethouder werden bij deze eerste Challenge geholpen door vrijwilligers, waaronder een aantal vluchtelingen van het asielzoekerscentrum in Nijmegen-Oost. De buit was 7,5 zak vol.

Het is de eerste keer dat er wordt opgeruimd binnen het kader van de Schone Waal Challenge en de 30e keer dat er in actie is gekomen via Actie Schone Waal, waarbij in totaal 103,5 grote zakken met vuil uit het natuurgebied werden gehaald.

De burgemeester heeft de gouden afvalknijper inmiddels overgedragen aan moskee Heseveld voor de tweede Schone Waal Challenge op 20 december. Foto's door Saskia Janssen, Damiaan Messing en José Ververda.

b2ap3_thumbnail_Bruls-bij-Schone-Waal-Challenge.jpgb2ap3_thumbnail_Wethouder-Helmer-bij-Schone-Waal-Challenge.jpgb2ap3_thumbnail_Schone-Waal-Challenge-Jos-Ververda.jpeg