Actie schone Waal

Doe mee, ruim op!

Actie Schone Waal 2: het valt mee?

Geplaatst door op

Actie Schone Waal 2015: het valt mee?

Het opruimseizoen van Actie Schone Waal 2015 is begonnen en de hoeveelheid zwerfafval lijkt mee te vallen. Ondanks een aantal mooie ‘strand dagen’  lagen de Waalstranden niet vol met rotzooi zoals vorig jaar gebruikelijk leek.

Behalve bekende reacties als ‘goed bezig!’ hoorden we een paar keer van bezoekers terug dat het dit jaar wel mee viel met de rommel. Toch haalden vrijwilligers van Actie Schone Waal op woensdag 6 en maandag 11 mei zo’n twee zakken vol met zwerfafval  op. Via de Schone Waal team Challenge hadden zeven teams van bedrijven en organisaties eerder dit jaar al telkens zo’n 3 zakken vol met zwerfafval van de stranden gehaald.

Valt de troep dus mee omdat er vaak wordt opgeruimd of omdat mensen hun zooi zelf opruimen?  De eerste signalen zijn hoopgevend. Door vaak met vrijwilligers en teams van organisaties op te ruimen hopen we als Actie Schone Waal het signaal af te geven dat mensen om het natuurgebied de Stadswaard geven. Daarmee houden we de stranden schoon en inspireren we elkaar om het zo te houden voor het plezier van mens en dier.

Ook mee doen met Actie Schone Waal? Teken in op de online opruimkalender of doe als team mee met de Schone Waal team Challenge. Er is nog hulp nodig op 16 mei en 26 mei.

Foto, Michelle, Edith en Damiaan. Saskia en haar dochter staan niet op de foto. 

b2ap3_thumbnail_2015-05-11-19.58.15-2.jpg