Actie schone Waal

Doe mee, ruim op!

160 eerste jaars studenten ruimen Waalstranden op

Geplaatst door op

Intro studenten doen mee aan zwerfafval bingo en ruimen waalstranden op

Meer dan 160 intro studenten ruimden deze week de Nijmeegse waalstranden op. Met behulp van een zwerfafval bingokaart van het zwerfafvalproject Wijkhelden* ruimden ze het zwerfafval op de stranden op. De actie was een vervolg op het aannemen van de #goudenknijper van de Schone Waal team Challenge door de Radboud Introductie.

Bingokaart en verrassende vondst 

De studenten gingen in groepen van 10 tot 25 studenten aan de slag met de Wijkhelden zwerfafval bingokaart. Op de kaart staan verschillende soorten zwerfafval zoals bierblikjes, plastic verpakkingsafval en sigarettenpeuken. Bij een volle kaart kregen de studenten een beloning. Bonuspunten waren te verdienen met een verrassende vondst. De studenten kwamen onder meer terug met een winkelwagen, een kussen van een bankstel, een halve meter lange palinggraat, een mattenklopper en een (zwerf)fiets.

Cultureel terras De Kaaij reikte een prijs uit aan de groep studenten die de leukste foto van de actie maakte. De winnende foto was van drie eerstejaars studenten van de faculteit Managementwetenschap onder hoede van Nordin Verwey en anderen.

Dar leverde materiaal om het zwerfafval mee op te ruimen en de zwerfafval bingokaart van zwerfafvalproject Wijkhelden. Wijkhelden zijn zowel volwassenen als kinderen die een bijdrage leveren aan een schone buurt door het opruimen van zwerfafval. Meer informatie over het project: www.wijk-helden.nl.

Foto: winnende foto van team faculteit Managementwetenschappen onder leiding van Vincent Bilderbeek, Joris Witjes, Klaas Verhoeff en Nordin Verwey.