Actie schone Waal

Doe mee, ruim op!

Opgeruimd feestje

Opgeruimd feestje

01 mei 2015 17:00

(Opslaan naar agenda)

Hotel Courage

altEen feestje voor de start van de online opruimkalender Actie Schone Waal 2015: vanaf deze dag kun je weer intekenen om een uurtje te helpen met opruimen van de Waalstranden en het maken van een praatje met mensen voor een stukje bewustwording. 
 
Dat vieren we met een 'opgeruimd feestje': we ruimen met een ploeg de Waalstranden op, gaan BBQ en borrelen bij Staatsbosbeheer, de stadsdichter Frouke Arns draagt een speciaal voor deze dag geschreven gedicht voor en er is een excursie door de Groenlanden. Free Nature - beheerder van de paarden en runderen in het gebied - stelt wildernisvlees ter beschikking van overtollige runderen. De excursie wordt verzorgd door Staatsbosbeheer, de eigenaar van het gebied, samen met Free Nature.
 
Programma: 
17.00u De opruimploeg verzamelt bij Hotel Courage 
18.00u Stadsdichter Frouke Arns geeft wereldpremiére gedicht ´Wat we achterlaten´ op laatste Waalstrandje
18.30u Borrel en BBQ bij de werkschuur van Staatsbosbeheer aan de Ooijse Banddijk
19.30u-21.00u Excursie Groenlanden door Staatsbosbeheer en Free Nature. 
 
De mens is te gast
Staatsbosbeheer en Free Nature zijn blij dat vrijwilligers weer bereid zijn om de Waalstranden schoon te maken en een praatje te maken met strandgasten voor een stuk bewustwording. Het gebied is een natuurgebied waar geen vuilnisbakken thuishoren. De mens is te gast en van deze hogere diersoort mag verwacht worden dat hij of zij zich ook als zodanig gedraagt. Free Nature vraagt speciaal aandacht voor bezoekers om de dieren niet te aaien: dat verstoort hun natuurlijk gedrag waardoor ze opdringerig worden en niet meer te handhaven zijn in het gebied. 
 
Initiatief pelgrimsroute Walk of Wisdom 
Actie Schone Waal is een initiatief van pelgrimsroute de Walk of Wisdom die op 21 juni geopend wordt door burgemeester Bruls van Nijmegen. Het is de eerste pelgrimsroute ter wereld die onafhankelijk is van een religie. De route is niet commercieel, draait om de 'wijsheid van het leven' en begint en eindigt in Nijmegen. 
 
Er is beperkt plaats, geef je op tijd op!
Wie doen er al mee?

Manja Bente (1)
Mark Schilders (1)
Hannah Starremans (1)
Eliez Sprenkels (1)
Saskia Janssen (3)
Stefanie (2)
Louis de Mast (1)
Damiaan Messing (1)
Ivo Claus (2)
Theo van Stiphout (1)
Jeroen van Zuylen (2)
Matthieu klein Tank (1)